Меѓународен конгрес во Охрид за Квалитет и безбедност на храна
Во Охрид денеска ќе се одржи Меѓународниот конгрес за: Квалитет и безбедност на храна, здравје и нутриционизам, хигиенско инженерство и дизајн – NUTRICON 2020.
Овој конгрес се одвива во соработка со Eвропската групација за хигиенско инженерство и дизајн (EHEDG) и Иницијативата за глобална хармонизација (GHI).
На конгресот ќе присуствуваат научници, истражувачи, професори и експерти, кои работат и дејствуваат во областите на производство и преработка на храна, квалитет и безбедност на храна, исхрана, здравје, нутриционизам, хигиенско инженерство и дизајн и најновите трендови и технологии во прехранбената индустрија.
На овој меѓународен конгрес ќе се дискутират повеќе теми, меѓу кој и за производство и преработка на храна, прехранбено инженерство и држливост. Ќе се дебатира и за анализи на храна, микробиологија, хемија и биохемија на храна и сензорни својства на храна, односно за клиничкото здравје и исхрана, за јавното здравје и нутритивната епидемиологија и др.
Организаторите на настанот апелираат до сите кои ќе бидат присутни да се придржуваат до препораките и здравствените мерки на Министерството за здравство посочени за Ковид-19, особено носење на соодветна заштитна опрема (маска) и често применување на средства за хигиена и дизенфекција.
Ново на Сител
-
Зеленски вели дека Кина и доставува оружје на Русија
-
Паднато дрво оштети три автомобили и скина кабли од бандерите кај „Млечен ресторан“
-
Странските студенти во САД масовно поднесуваат тужби против нивна депортација
-
Нетанјаху: Израел нема да дозволи Иран да развие нуклеарно оружје
-
Водата во Дебар, пред пиење мора да се преврива
-
Кос-Жељазков: Европската интеграција носи стабилност и безбедност во регионот на Западен Балкан
-
Трамп најави засилени трговски преговори, Кина подготвена за разговори
-
По повод Велигден автобусите од јавниот превоз во петок и понеделник ќе сообраќаат по неделен возен ред