Македонија
14. January 2022 - 15:46

Нарушен јавниот ред и мир во Чаир, две баби (71) и (67) се степале по вербална расправија

На 13.01.2022 во 15.20 часот на подрачјето на Чаир, по претходна расправија, бил нарушен јавниот ред и мир со меѓусебна пресметка помеѓу Ф.К.(71) и Н.К.С.(67), двете од Скопје, на која претходела вербална расправија околу имотно-правни недоразбирања, соопштија од МВР.

Сочинети биле записници за констатиран прекршок по чл.11 од ЗППЈРМ.