Свет
5. January 2021 - 9:42

Новиот вид на коронавирус откриен и во Париз

Генералниот директор на болничкиот систем во Париз, Мартин Хирш, утрово во интервју за телевизијата Франс 2 потврди дека во Париз е откриен нов вид на коронавирусот.

Претходно, министерот за здравство на Франција, Оливие Веран, во изјава за РТЛ наведе дека досега е потврдено присуство на новиот вид на коронавирус во 10 случаи.