Најмалку 32 лица се убиени денеска во напад на наводни крадци на стока во еден пограничен регион за  кој спорат Судан и Јужен Судан, бидејќи е богат со нафта.

 
Покрај 32-та мртви, вклучувајќи и жени и деца, ранети се уште 24 лица, додека 15 се грабнати, меѓу кои има и деца, за француските медиуми изјави Коул Алор Куаол, главен администратор на регионот Абјеи.
 
Тој додаде дека во текот на нападот биле запалени и 20 куќи.