Живот
14. July 2016 - 20:37

Шокантна фотографија го обиколи светот: Снимен моментот кога душата го напушта телото

Што се случува со душата по смртта? Постоиме ли и натаму, но во некоја друга форма? Дали ангелите се вистински? Прашања се на кои никогаш нема да добиеме одговор.

Фотофрафиајта од сообраќајната несреќа која ја снимил еден Американец и ја поставил на Фејсбук ги покрена токму овие прашања.

Имено, во сообраќајната несреќа во Кентаки учествувал мотоциклист кој починал во болница.

Сол Васкез го сликал местото на несреќата, а посебно интересен е еден детал. Точно над итната помош и полицијата која се собрала над настраданиот се гледа необичен одраз кој наликува на човечко тело.

Сликата веднаш ја обајви на Фејсбук, и набрзо стана вирална и поттикна прашања дали е снимен моментот кога неговата душа го напушта телото или пак можеби ангел чувал кој се обидел да му помогне? А можеби е само дамка на објективот на фотоапаратот...