Loading Video...
Спорт плус
9. January 2021 - 19:50

СК: Победи на Пинтуро и Гоџи

Нова победа во СК за Алексис Пинтуро што е трета за него оваа сезона и вкупно 33-та во кариерата. 
Швајцарецот попладнево доминираше на патеката во скијачкиот центар Аделбоден на задоволство на домашната публика која ја позрави неговата победа со 1минута и 26 стотинки подобро време од Хрватот филип Зубчиќ додека трет беше уште еден Пвајцарец Лоик Мејлард. 
Дамите возеа спуст во австрискиот центар Сент Антон. 
Доминацијата во оваа дисциплина ја потврди Софија Гоџа освојувајќи го првото место со 96 стотинки подобро време од домашната скијачка Тамара Типлер која првпат се искачи на подиумот во оваа дисциплина додека трета беше Бризи Џонсон од САД.  Со овој триумф Гоџа води во генералниот пласман со 60 бодови повеќе од Корин Зутер.