Живот
9. September 2022 - 18:48

Слободанчо Василев најдобар во натпревар во јадење лути пиперки во Кавадарци, Весна Јаневска втора

Слободанчо Василев од Кавадарци беше најдобар во вечерашниов меѓународен натпревар во јадење лути пиперки во Кавадарци и освои лцд телевизор, росоманката Весна Јаневска беше втора, таа доби сом од десет килограми. Бобан Милошевски од Скопје го зазеде третото место, наградата е ваучер од 1.500 денари во гостилница и еден крап.

Меѓународниот натпревар во јадење лути пиперки за првпат се реализираше, за време на стопанско-културната и туристичка манифестација „Тиквешки гроздобер”. Настанот што се одржа во кавадаречка гостилница, беше насловен „Супер лут предизвик”.

Организаторот информираше дека за сите натпреварувачи следуваа вредни награди. Неколку спонзори го поддржаа овој натпревар.