Бизнис
25. November 2022 - 9:23

Влада: Изминатото деноноќие ЕСМ произведе 10.265 мегават часови електрична енергија

АД ЕСМ вчера произведе 10.265 мегават часови електрична енергија од кои во термоелектраните се произведени 7.462, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 2.803 мегават часови, информира Владата.

-Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 мегават часови електрична енергија, соопшти Владата.