Loading Video...
Спорт плус
30. September 2022 - 19:06

Во недела 18-то издание на Скопскиот маратон

Во недела ќе се одржи 18-то издание на Скопски маратон, на кој досега се имаат пријавено 8.500 натпреварувачи. 
 
Како и секоја година натпреварувачите се поделени во три трки, главната маратонска, потоа полумаратонот, штафетниот маратон, трката на 5.км  и трката насловена како „ЕУ за спортот“ 
 
Над 8,500 натпреварувачи од  47 земји од целиот свет, трките ќе ги започнат во 8  часот, и тоа:  учесниците на трката на 5.км ќе стартуваат од „Рекорд“ и ќе  трчаат во правец на Аеродром, додека маратонците, полумаратон и одное од  штафетниот маратон ќе стартуваат од старата Градска болница „Св. Наум Охридски“ во правец на плоштад и продолжуваат преку ул. „Теодосиј Гологанов“ кон Хром.