Македонија
24. April 2024 - 10:21

Во Неготино до девет часот гласале 5.83 проценти од гласачите

Во Општина Неготино до девет часот гласале 5.83 проценти од гласачите, својот глас на денешните претседателски избори до овој период го дале 923 лица со право на глас, информираше претседателката на Општинска изборна комисија Неготино, Елизабета Камчева.

Таа соопшти дека сите избирачки места се навремено отворени и дека успешно стартуваше изборниот процес за претседателските избори.

Камчева потсети дека во текот на вчерашниот ден, беа пријавени и имаа можност да гласаат, согласно на законот, вкупно 142 болни и немоќни лица, како и осум лица од Неготино, сместени во старечки домови надвор од територијата на општината.

- Покрај тоа, на овие избори имавме пријавено и гласање од затвор од страна на 22 лица, а  на три од странство, потсети таа.

Камчева додаде дека во избирачкиот список за општина Неготино, се запишани вкупно 15.840 избирачи со право на глас.