Македонија
8. November 2021 - 15:01

Заев на Фејсбук: За пуста желба за власт биле спремни државата да ја носат низбрдо, а народот да страда

Премиерот Зоран Заев се огласи на својот Фејсбук профил во врска со иницијативата поднесена од опозицијата за гласање доверба на владата.

„За пуста желба за власт биле спремни државата да ја носат низбрдо, а народот да страда.

Овие денови сведочиме загрозување на Договорот од Преспа, на Договорот за добрососедство со Бугарија, на Охридскиот рамковен договор, на заедничкото едно и еднакво општество, на мирот на граѓаните внатре и на добрите односи со соседите.

Но, има оваа држава свој народ, и граѓани, и демократи, и борци, и политичари и партии кои нема да дозволат Мицкоски, Апасиев и Груевски да ја заробат и упропастат државата одново.

Нашата кауза е и граѓанска и државничка.

Знам дека позади таа кауза како бедем гордо стојат мнозинство од нашите граѓани и мнозинство од нашите пратеници.

Демократијата, слободата, солидарноста и заедништвото се нашите вредности“, напиша Заев на Фејсбук.